Tekstboks: Flyvevåbnets Historiske Samling
  iske oriske Samling Historiske Samling
Dansk militær flyvning gennem hundrede år

Kløvermarken den 26. august 2012


Markeringen af hundred-året for dansk militær flyvning, som fandt sted i forbindelse med åbent hus-arrange-mentet på Flyvestation Aalborg den 10. juni 2012, blev med stor succes fulgt op med en udstilling og flot overflyvning på og over Kløvermarken på Amager, hvor den militære flyvning tog sin begyndelse.
      Endnu en gang var det FLYHIS's pensionistgrupper, der trak en meget stor del af læsset i forbindelse med opbygningen og nedtagningen af udstillingen, ligesom en del af medlemmerne fungerede som guides, der kunne fortælle de omkring 10.000 besøgende om de mange udstillede genstande.


F-16 over Kløvermarken. Udstillingsområdet med publikum ses ved billedets venstre kant.
(Foto: Flyvevåbnet)


Med de store fotostater på gavlen af  hangarteltene med udstillinger blev der givet et "kig" ind i Kløvermarkens originale værkstedshangarer.


Villy Breinholt (t.v.) og Orla Gravesen var to af de pensionister, som (iført FLYHIS's nye veste) guidede publikum, så alle kunne få udbytte af besøget.


Enkelte af flyene - blandt dem Chipmunk og T-17 - var fløjet ind på Kløvermarken og indgik i udstillingen af fly fra før og nu.


Vejret var ideelt, og besøget var stort.
Alt i alt var det en god dag for dansk flyvning.


I anledning af 100-året udgav FLYHIS en bog og en cd.
Klik på billedet herover for at se cd'en i pdf-format.