Flyvestation Karups Flyvehistoriske Forening

Flyvestation Karups Historiske Forening

Foreningen formål er at indsamle og bevare flyvehistoriske effekter fra 1940 og til dato - primært fra Flyvestation Karup og omegn - samt at opretholde et museum med adgang for offentligheden


Gedhusmuseet
.Museet, der ligger ved Flyvestation Karup i den gamle Gedhusvagt, rummer effekter og billeder helt tilbage fra tiden, da den tyske besættelsesmagt begyndte at anlægge Flieger-horst Grove, som den hed i starten.

     Livet i flygtningelejrene i Gedhus og Grove vises med fotos, genstande m.v. Flere erindringer er udgivet i bogform.

     Men primært kan man på museet se en masse effekter fra det danske forsvars indtog på pladsen og fra perioden siden Flyvevåbnets oprettelse i 1950. Inde i museet findes således bl.a. flymotor, katapultsæde og våben samt en stor billedsamling, hvor man kan følge flyvestationens udvikling år for år op til vore dage.

     I hallen bagved museet ses en KZ VII Lærke, L60 antiluftskytskanon, jetmotorer, cockpit fra F-35 Draken og fra F-100F Super Sabre m.m. Og endelig ses i hangarteltet jetfly af typerne RF-84F Thunderflash, Meteor Mk.8 og F-84G Tordenjet samt en Rosenbauer crahstender.


Foreningen har i øvrigt sin egen hjemmeside med alle oplysninger om såvel selve foreningen som museet. Hjemmesiden kan findes ved at klikke på adressen:


www.karupflymuseum.dk

Åbningstider:

Onsdage: Kl. 13.00-16.00


I perioden 1/5 - 31/8:

        Kl. 10.00-17.00


Museet er lukket i november, december, januar, februar og marts


Enté: 20,- kr

(gratis indtil 18 år)


Gruppebesøg kan aftales pr. telefon


Telefon (i åbningstid):

72 84 20 90


Adresse:

Herningvej 48, 7470 Karup


Mail: flyhisged@mil.dk