Jagergruppen Stauning

I tiden efter Flyvevåbenmuseets åbning har "Jagergruppen" haft mange opgaver, dels med at vedligeholde allerede udstillede fly, men dels også med nye projekter. Ikke mindst har C-47, K687, taget meget tid for gruppen. Hele det indvendige er blevet rengjort og malet, så flyet nu næsten står som nyt. Dog mangler vi at få "lavatory" (toilettet) malet.

Gruppen har endvidere lovet Værkstedsgruppen i Karup at være behjælpelig med færdiggørelsen af den Firefly, som man dér er i gang med.

Dele af gruppen har ligeledes været involveret i renov-ringen af en Enstrom F-28 helikopter, som nu er klar til udstilling.


Kontakt til "Jagergruppen" i Stauning: Bent Laursen, tlf. 20 81 59 18  mail: bela@gvdnet.dk

Museets C-47, K687, er nu endelig blevet færdig. Vingerne er monteret, og i anledning af Flyvevåbnets 60 års jubilæum er der lavet en særudstilling om flyets anvendelse på Grønland. I den forbindelse er understellet blevet udstyret med de ski, der i en periode blev anvendt under operationerne i det sne- og isdækte Grønland.

Som et "venteprojekt, indtil man for alvor går i gang med F-84G Thunderjet, har gruppen påtaget sig at klargøre en SHELL tankvogn til udstilling. Motor og gearkasse er blevet renoveret, så tankvognen efter endt klargøring skal kunne køre ved særlige lejligheder

Jagergruppen i Stauning

Jagergruppens næste projekt – en F-84 Thunderjet – er allerede på bedding.